En person avled och två personer är allvarligt skadade efter skjutningen. Foto: SVT

Dödsoffret – ung man hemmahörande i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En man dog och två personer skadades allvarligt, enligt uppgifter till SVT Nyheter Västerbotten, till följd av skottlossningen på Ersboda. En man har blivit anhållen misstänkt för mord och mordförsök.

En man frihetsberövades efter onsdagskvällens skottlossning på Ersboda där en man dödades och två skadades. Under natten, klockan 04.20, anhölls mannen misstänkt för mord och mordförsök.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Västerbotten är den avlidne en man i 20-årsåldern hemmahörande i Umeå.

Dödsskjutning på Ersboda

De två skadade personerna har under natten vårdats på Norrlands universitetssjukhus och är enligt uppgifter till SVT Nyheter Västerbotten allvarligt skadade. Under torsdagen har polisen haft patrull på plats vid sjukhuset.

Husrannsakningar har genomförts

Polisen har under natten säkrat spår vid brottsplatsen genom tekniska undersökningar. Man har även haft hund som spårat i området, det har genomförts husrannsakningar på olika platser i Umeå. Dörrknackning i området har inletts och kommer fortsätta under dagen.

Mannen som är anhållen för dödsskjutningen är skäligen misstänkt, vilken är den lägre misstankegraden.

Senast på söndag klockan 12 ska åklagaren ha fattat beslut om att antingen släppa den misstänkte eller begära personen häktad.

Ber om tips

Polisen söker nu efter fler vittnesuppgifter och ber allmänheten att höra av sig.

”Om man gjort några iakttagelser eller har information att lämna gällande händelsen, ring polisen på telefonnummer  11414”, skriver polisen på sin sajt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Ersboda

Mer i ämnet