Sju av nio nyanställda har slutat under de senaste månaderna. Så här säger två av dem, som vill vara anonyma:
”Jag slutade för att dom behandlade mig jävligt dåligt.”
”Man såg hur dom tidigare anställda blev behandlade och jag blev rädd att jag också skulle bli behandlad så.”
25 har slutat
Totalt har 25 personer slutat på Subway i Kungspassagen det senaste halvåret i protest mot bland annat för låga löner och trakasserier.
Nu söker de ny personal via arbetsförmedlingen. Men butiksägaren Amir Bozaghian tycker inte att det är konstigt att så många lämnar företaget.
– Jag vet av erfarenhet att det är en stor rörelse i den här branschen, med större personalomsättning än i andra branscher, säger Amir Bozaghian.
Men att vissa säger att de behandlats dåligt...?
– Ja det är tråkigt om det är så, men jag kan inte gå in i detalj vad dom säger. Vad dom säger får dom stå för, säger Amir Bozaghian.
Väntar på ersättning
Även facket har riktat hård kritik mot Subway och förhandlingar om arbetsvillkoren pågår fortfarande. Men i våras kom de överens om att Subway skulle betala ut ersättning till de anställda för personalmöten och tvätt av arbetskläder. Men fortfarande är det flera som säger att de inte sett röken av pengarna.
– Det känns inte bara som om dom berövar oss på pengar, utan också som ett hån eftersom dom fortfarande inte visar oss den respekt vi förtjänar, säger Jenny Gunnarsson, tidigare anställd på Subway.
Men ägaren Amir Bozaghian säger att alla fått tvättersättningen och att den andra kommer att betalas ut när personalen själv lämnat uppgift på när mötena varit.
Det kan du lova?
-Ja, det kan jag lova. Vi har försökt få tag på några, men vi har inte fått alla uppgifter, tyvärr, säger Amir Bozaghian.
Maria Brändström