Jackie Arklöf. Foto: SVT arkiv

Arklöv överklagar kontaktförbud

Uppdaterad
Publicerad

Den livstidsdömde Jackie Arklöv överklagar beslutet om att han inte längre får ha kontakt med en tidigare anställd vid fängelset i Borås.

Det rapporterar bland annat P4 Sjuhärad.

Arklöv, som av säkerhetsskäl flyttats från Borås till fängelset i Storboda norr om Stockholm på grund av en så kallad ”otillbörlig relation” med en kvinna, får enligt kriminalvårdens beslut varken ta emot besök av eller tala i telefon med henne.

Polismorden i Malexander

”Kontakten med henne betyder mycket för mig”, skriver han bland annat i en överklagan.

Dömd till livstid

Jackie Arklöv dömdes år 2000 till livstids fängelse för att tillsammans med Tony Olsson (numera Tony Byström) och Andreas Axelsson bland annat ha mördat poliserna Olle Borén och Robert Karlström i Malexander.

Arklöv har kämpat för att få sitt fängelsestraff tidsbestämt till 27 år, men fått avslag både i tings- och hovrätt. För två veckor sedan ansökte han ännu en gång om att få straffet tidsbestämt. Hittills har Arklöv avtjänat 17 år i fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polismorden i Malexander

Mer i ämnet