Jackie Arklöf. Foto: SVT

Arklöv flyttas från anstalt – hade relation med tjänsteman

Uppdaterad
Publicerad

Jackie Arklöv tvingas nu byta anstalt efter uppgifter om att han har haft en ”otillbörlig relation” med en tjänsteman, det skriver Aftonbladet.

Den tidigare Storumanbon Jackie Arklöv avtjänar ett livstidsstraff på Borås-anstalten för att bland annat ha skjutit ihjäl två poliser i Malexander 1999. Enligt uppgifter har Arklöv under sin tid på anstalten haft en opassande relation till en anställd, om personen i fråga fortfarande jobbar kvar framkommer inte.

”En säkerhetsrisk”

Aftonbladet har tagit del av beskrivningen av omständigheterna:

Polismorden i Malexander

”Anstalten Borås bedömer att Jackie Arklöv har en otillbörlig relation till en tidigare anställd tjänsteman vid anstalten. Anstalten Borås finner denna konstellation olämplig och en säkerhetsrisk då den tidigare personen besitter kunskap gällande anstaltens rutiner och säkerhetsarbete. Jackie Arklöv bör därför, trots en i övrigt god skötsamhet, förflyttas till annan anstalt av säkerhetsskäl.”

Kriminalvården väljer därför att omplacera honom till Storboda. Anstalten ligger tre mil norr om Stockholm. Beslutet kom tidigare i veckan.

Påstår klara liv i det fria

Arklöv har kämpat för att få sitt fängelsestraff tidsbestämt till 27 år, men fått avslag både i tings- och hovrätt. För två veckor sedan ansökte han ännu en gång om att få straffet tidsbestämt. Hittills har Arklöv avtjänat 17 år i fängelse.

”Jag har goda möjligheter att klara ett liv i det fria, trots den långa tid jag avtjänar. Detta tack vare den hjälp jag fått av människor från utsidan, vilka stöttar mig; mina föräldrar, släktingar, vänner och organisationer som Fryshuset”, skrev han då i sin ansökan.

SVT Nyheter Västerbotten har sökt pressansvarig vid kriminalvårdsanstalten i Borås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polismorden i Malexander

Mer i ämnet