Åsele kommun har tagit fram en ny grafisk profil och uppdaterat sin hemsida. Foto: Åsele kommun, SVT

Åsele kommun fräschar upp sin digitala närvaro

Publicerad

Den som surfat in på Åsele kommuns hemsida den senaste tiden har säkerligen noterat en förändring. Inte nog med att hemsidan fått ett lyft, kommunen har även tagit fram en egen grafisk profil. 

Beslutet att uppdatera hemsidan har varit på tapeten länge. 

- Hemsidan var så pass gammal så vi var tvungna att fräscha upp den. Det var verkligen på tiden, säger Linnea Lindberg (ÅP), kommunalråd i Åsele.

Har investerat 309 000 kronor

I höstas satte kommunen en klumpsumma på 309 000 kronor som skulle gå till en upprustning av hemsidan och en ny grafisk profil. Profilen har element från kommunvapnet, som renhorn, och kommer att användas främst i kommersiella sammanhang. 

- Vi har inte haft någon grafisk profil tidigare, så vi har saknat att vara konsekventa i hur vi presenterar oss när vi går ut med information. Varje papper som kommit har kunnat se olika ut, säger Lindberg.

”Försöker vara så snåla som vi kan”

Att ta fram och implementera en ny enhetlig grafisk profil är ett dyrt projekt men tanken är att införa den succesivt och börja med områden där den behövs som mest. 

- Vi vill göra det som är smidigt och ta det i omgångar. Vi försöker vara så snåla som vi kan så vi inte trycker upp saker vi inte har någon användning av. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer