Foto: TT

Åtalas för grov mordbrand – hällde tändvätska på två kvinnor

Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern åtalas misstänkt för grov mordbrand sedan hon tänt på ett hus i Kyrkstan i Vilhelmina i mitten av februari i år. Kvinnan åtalas även för två fall av misshandel då hon ska ha sprutat tändvätska i ansiktet på två olika kvinnor.

Det var strax efter lunch måndagen 19 februari som polisen fick in ett samtal om en brand i en byggnad i Kyrkstan i Vilhelmina.

Det skulle senare visa sig att branden var anlagd och en kort stund senare kunde den misstänkta kvinnan gripas – nu åtalas hon för grov mordbrand.

Sprutade T-röd i ansiktet

Åklagaren menar i åtalet att den branden bör bedömas som grov då den anlagts i en gammal träbyggnad i tät bebyggelse där elden lätt kunnat sprida sig.

Kvinnan åtalas även för två fall av misshandel då hon i samband med branden ska ha sprutat T-röd i ansiktet på två kvinnor.

Den misstänkta kvinnan har i förhör erkänt mordbranden men nekar till misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.