Foto: SVT

Knivskars i halsen – 27-åring åtalas för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man åtalas för mordförsöket på Tomtebo i slutet av april. Han är på sannolika skäl misstänkt för att ha knivskurit en annan man i anslutning till halsens framsida och i handen. Han misstänks också ha knäat mannen i huvudet.

Det var måndagen den 27:e april i år som mannen misstänkts ha knivskurit en 33-årig man i anslutning till mannens hals. Den 33-årige mannen var vaken och talbar när han fördes till Norrlands universitetssjukhus. Dagen efter kunde mannen lämna sjukhuset.  

Kända av polisen sedan tidigare  

Den åtalade mannen har bland annat blivit dömd för misshandel, stöld, brott mot knivlagen och grov olovlig körning. Även den 33-årige mannen har ett kriminellt förflutet och dömts flera gånger till fängelse.  I samtal med SOS-Alarm ska den 33-årige mannen uppge att han blivit knivskuren av en kompis.

Foto: Polisens förundersökning

Nekar till brott

I bevisningen mot den nu åtalade 27-åringen finns bland annat bilder och protokoll från brottsplatsundersökningen. Vid en undersökning av den åtalade mannens kläder från den aktuella kvällen finns bland annat blodfläckar. Mannen som nu åtalas för mordförsök nekar till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.