Niklas Carle, chefredaktör Vi Bilägare Foto: Fredrik Diits Vikström

Bagageluckan på biltidningens testbil spökade

Publicerad

För fyra år sedan inledde tidningen Vi Bilägare en spökjakt eftersom bakluckan på deras testbil stod öppen flera gånger.
Men då problemet försvann efter någon månad rann jakten ut i sanden.

På den Passat som Vi Bilägare långtestade stod luckan mystiskt öppen tre gånger under en månad. Samma problem som Petter Andersson nu drabbats av.

– Det första man tänker sig är att man kommit åt nyckeln. Men då var man tvungen att hålla in den ganska länge. Den stod parkerad under jord tio våningar under redaktionen så det kunde uteslutas, berättar chefredaktör Niklas Carle.

Volkswagen hade inga direkt svar på vad felet berodde på och efter en service försvann problemet. Redaktionen har fortfarande kvar bilen för långtest och sedan dess har bakluckan inte strulat.

– Då hamnade vi en återvändsgränd plus att bilen fungerade som den skulle, säger Niklas Carle.

Kontaktade verkstad

Tidningen kontaktade verkstaden som förklarade att det fanns ett problem på äldre modeller av Passat. Då handlade det om ett fel på låskistan där bilen fick för sig att något hamnat i kläm.

Nyare modeller ska enligt vad verkstaden sa då inte ha det här problemet. Niklas Carle misstänker att deras testpassat hade någon slags mjukvarufel.

– Till viss del kan jag förstå Volkswagens frustration. Var ska man börja leta egentligen, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer