Efter förra årets snackis semmelwrapen så kommer nu semmelsuben. Foto: Privat

Bagaren ogillar semlor – skapade ny variant

Uppdaterad
Publicerad

På en matbutik i Vilhelmina har bageriansvariga Morgan Persson utvecklat ett nytt koncept för den här semmelsäsongen – nämligen semmelsuben.

Personligen så har Morgan svårt för semlor. Han tycker att det är mycket bulle och för lite fyllning samt att det är kladdigt att äta. Nu har han utvecklat semmelsuben som går att äta med en hand.

Nu har ni sålt semlorna i drygt en månad – är du less?

– Det är ingenting man står och är sugen på direkt, det kurrar mer i magen av lukten från charken, säger Morgan och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.