Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör advokaten om den kommande rättegången Foto: SVT

Barnens advokat: ”Stora skadeståndskrav väntar”

Publicerad

Idag väcktes åtal mot den läkare som misstänks för en rad sexuella övergrepp mot främst barn han kommit i kontakt med via sitt arbete. Läkaren har bland annat varit verksam vid en hälsocentral i Skellefteå. Advokaten Jens Nyström är advokat i Skellefteå och ombud för fyra av barnen i Skellefteå.

– Min stora uppgift är att tillvarata barnens intressen, stötta dem och driva skadeståndskrav, säger Nyström till SVT Nyheter Västerbotten.

Det är totalt fem barn från Skellefteå som är brottsoffer i den stora utredningen, som handlar om sexuella övergrepp och barnpornografibrott. Mannen misstänks ha begått brotten på Erikslids hälsocentral i Skellefteå. Ytterligare ett ombud företräder ett av barnen i rätten.

Jens Nyström ska träffa sina klienter i slutet av den här veckan för att diskutera vidare.

– Det är många åtalspunkter och i rätten kommer en halv till en dag att vara avsatt per barn, säger Nyström.

De misstänkta brotten ska ha begåtts under åren 2015-2017. Rättegången planeras starta i Stockholm i slutet av september och beräknas ta två månader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer