Räddningstjänsten i Nordmaling ryckte ut till en bilbrand under måndagsförmiddagen. Foto: Räddningstjänsten

Bilbrand i Nordmaling: ”Brinner med öppna lågor”

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i Nordmaling ryckte ut till en bilbrand under måndagsförmiddagen. Vid 11.30-tiden hade man lyckats förhindra spridning.

– Det fanns en viss spridningsrisk men vi har lyckats dra undan bilen som stod bredvid, säger Lars Kinnunen, räddningstjänsten.

Klockan 10.22 på måndagsförmiddagen larmades SOS om en brand i en personbil. Enligt personen som ringt in larmet brann bilen med öppna lågor.

Enligt uppgifter från SOS alarm ska bilen stå relativt nära en annan bil och ha omkring 20 meter till närmsta byggnad.

Räddningschef inledde släckning

När räddningschef i beredskap anlände på platsen brann det fortfarande i bilen och han inledde en släckning med pulversläckare. Tidigt lyckades man begränsa spridningsrisken, som var det kritiska.

– Det fanns en viss spridningsrisk men vi har lyckats dra undan bilen som stod bredvid. Det hann böra ryka lite i sidan på den men det tog sig aldrig, säger Lars Kinnunen, räddningschef i beredskap i Nordmaling, till SVT.

Batteriladdare misstänks ha startat branden

Man lyckades få kontroll över elden och bedömer att efter klockan 11.30 kan bilägaren ta över kontrollen.

– Vi är på väg att avsluta insatsen nu men det brinner fortfarande i bilen. Jag gör bedömningen att det inte finns någon spridningsrisk nu och bilägaren tar över alldeles strax.

Bilen som började brinna stod stilla var avställd och hade batteriet på laddning. Man misstänker att det är batteriladdningen som är orsaken till branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.