Nu läggs utredningen om bilbranden på Tomtebo i Umeå ned. Foto: Julia Örtegren/SVT

Utredningen kring bilbranden på Tomtebo läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

I augusti förstördes 22 bilar i en brand i en carport på Tomtebo i Umeå. Händelsen rubricerades som grov skadegörelse genom brand. Nu läggs utredningen ned i brist på bevis.

Larmet om branden på Tomtebo kom strax före klockan 01 natten mot tisdagen den 23 augusti. Räddningstjänst ryckte ut för att bekämpa branden, och det hördes smällar över stadsdelen under brandens förlopp.

22 bilar skadades i branden på Vittervägen, elva totaltförstördes. Polisen  har sedan dess utrett händelsen som grov skadegörelse genom brand, men det fanns ingen misstänkt. Nu läggs utredningen ned då man inte kunnat fastställa brandorsaken. Detta var vk.se först att rapportera om.

– Vi har fått tillbaka det tekniska protokollet och vi kan inte ge en förklaring till branden. Det skulle ju kunna vara ett elfel men det är svårt när det har varit en så kraftig brand. Om det har funnits några bevis så har de brunnit upp, säger förundersökningsledare Pia Westlund.

”Finns inget att gå på”

Hon säger att det inte längre finns något spår att gå vidare med.

– Vi har hållit ett antal förhör men inget har lett vidare. Skulle det komma in något nytt så kan vi självklart ta upp utredningen igen men i nuläget finns det inget att gå på, säger Westlund.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Julia Öretegren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.