Bildmuseet slår upp portarna igen

Publicerad

Bildmuseet i Umeå öppnar upp för fysiska besök igen efter att de haft stängt i fem månader på grund av pandemin. Museichefen Katarina Pierre tycker att det känns galet bra.

Bildmuseet kommer ha öppet fyra dagar i veckan för allmänheten och de andra dagarna kommer det vara öppet för exempelvis skolklasser. Under de fem månader som museet varit stängt har man jobbat fram en rad åtgärder för att försöka minska risken för smitta. Bland annat kommer de att fortsätta med sina digitala visningar för personer i riskgrupp eller som av någon annan anledning inte kan ta sig till museet.

– Vi har ett jättestort ansvar, absolut! Det är därför vi har jobbat med att hitta nya rutiner och åtgärder för att skydda vår personal och våra besökare, säger Katarina Pierre, museichef.

I klippet berättar Katarina Pierre berätta hur det känns att man nu slår upp portarna och hur de tänker kring att försöka minska smittan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.