Sally Strand från Umeå köpte den gamla brandstationen i Bjurholm. Foto: SVT

Sally, 25, köpte gamla brandstationen i Bjurholm: ”Såg stor potential”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är den gamla brandstationen i Bjurholm såld. Köparen blev 25-åriga Sally Strand från Umeå som såg potential för lägenhet och verkstad.

Sally Strand jobbar som billackerare och blev intresserad av den gamla brandstationen när en vän tipsade om fastigheten med flera garageytor.

– Det känns jättebra. Jag vill hålla dörrarna öppna men planen är en eller två lägenheter och att öppna upp verkstaden för bilintresserade, säger Sally Strand.

Bostadsmarknad

Lägenhet i tornet

Den gamla brandstationen har ett torn som användes till att hänga upp vattenslangar. När SVT träffade Sally Strand berättar hon om planerna på en eventuell lägenhet.

– Jag funderar på om jag skulle göra en lägenhet fast med flera våningar. Tornet gör brandstationen speciell, säger hon.

Såldes över utgångspris

Intresset för gamla brandstationen var stort vilket resulterade i en budgivning. Utgångspriset för fastigheten var en halv miljon kronor men slutpriset hamnade en bra bit över det. Nu återstår bara ändringar i detaljplanen som ska behandlas i kommunens nämnder innan köpet är klart.

I klippet ser du Sally Strand berätta om framtidsplanerna för den gamla brandstationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadsmarknad

Mer i ämnet