”Det har hänt alldeles för mycket nu” – se förödelsen efter nattens bilbränder Foto: Mikael Assmundsson, SVT

Boende på Ersboda oroliga efter bilbränderna: ”Jag känner mig inte trygg”

Publicerad

Oron växer på Ersboda i Umeå efter den senaste tidens bilbränder. Flera av de boende i närheten av nattens bränder på Filgränd uppger för SVT att det känns riktigt otryggt. Polisen misstänker att även de här bränderna anlagts.

– Det har varit lugnt här men nu känns det inte bra, säger Carina Marcusson som i natt blev vittne till bilbränderna i carportlängan på Filgränd.

Flera höga smällar ekade in genom den öppna balkongdörren strax efter midnatt mot måndagen. Sedan gick flera billarm. När Carina klev ut på balkongen fick hon se eldflammor och larmade då SOS Alarm.

Bilbränder i Umeå

Oklart samband med tidigare bränder

Ett tiotal bilar står nu i princip utbrunna kvar i längan. Polisen misstänker att någon tänt på.

– Det är för tidigt att kunna slå fast om denna brand har ett samband med tidigare bränder, men det är naturligtvis ett scenario vi utreder, säger Michael Rystedt, lokalpolisområdeschef i Umeå.

Än finns ingen misstänkt, men polisen har säkrat en del spår, exakt vad vill Rystedt inte kommentera.

Oro i området

Medan SVT är på plats vid brottsplatsen möter vi flera av de som drabbats, men också andra boende i området. Många känner en olustkänsla.

En kvinna som är på väg ut till sin bil vet ännu inte vad som skett innan hon är framme vid parkeringen. Det blir en chock. Hon faller ner på knä när hon insett att hennes bil är totalt utbrunnen.

Få vill vara med på bild, men flera kommenterar att det känns olustigt och onödigt att det rasat flera bilbränder på Ersboda.

– Jag har full förståelse för att oron uppstår. Vi kommer att jobba intensivt med att utreda de här bränderna, säger Michael Rystedt vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränder i Umeå

Mer i ämnet