Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Kan få ödesdigra konsekvenser” – hör Anders Hugosson, marknadschef på Bostaden, om andrahandsuthyrning under Rally VM. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Bostaden varnar: Hyr inte ut din lägenhet under Rally-VM

Uppdaterad
Publicerad

Det är tufft att få tag på boende under Rally-VM i Umeå. Detta har gjort att vissa passar på att hyra ut sin lägenhet under arrangemanget. Men det kommunala bostadsbolaget Bostaden i Umeå varnar att detta kan leda till att man vräks.

Under tidigare år som Rally-VM arrangerats har hyresgäster i Umeå blivit uppsagda eftersom de hyrt ut lägenheten utan tillstånd.

– Vi vill förekomma situationer som kan uppstå, som kan få ödesdigra konsekvenser, säger Anders Hugosson, marknadschef på Bostaden.

Bostaden vill nu uppmana och informera deras hyresgäster om att det inte är tillåtet att hyra ut lägenheten i andrahand utan tillstånd. Och eftersom Bostaden inte handlägger andrahandsuthyrningar som är kortare än tre månader, är det inte möjligt att hyra ut lägenheten under till exempel Rally-VM.

Det är inte heller tillåtet att tjäna pengar på att hyra ut sin hyreslägenhet genom att ta oskälig hyra. Detta innebär också att hyresavtalet kan komma att sägas upp och man kan bli återbetalningsskyldig till den som hyrt.

Bostaden menar att man följer upp anmälningar och tips som rör detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.