• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Polisen Michael Rystedt om sabotaget mot Vännäs polisstation: ”Oacceptabelt”. Foto: Marilén Karlsson/SVT

Brand på polisstationen i Vännäs

Uppdaterad
Publicerad

När polisen under natten mot tisdagen den 5 maj var i Vännäs för att utreda en bilbrand så upptäckte man att det brann i polishuset. Branden misstänks vara anlagd och händelsen utreds som misstänkt blåljussabotage.

En bil började brinna i Vännäs på Liljas väg strax efter 00.30, natten mot tisdagen 5 maj. Räddningstjänsten åkte ut för att släcka den fullt utvecklade branden. Polisen åkte också ut för att utreda vad man tror var en anlagd brand.

– Under spårningsarbetet med polishundar så upptäckter patrullen att det ryker från vår polisstation i Vännäs, säger David Levy, vakthavande befäl vid polisen.

”Oacceptabelt”

Entrén till polishuset var rökfylld, dörren har skador och ett flertal fönster är krossade.

Polisen höll tekniska undersökning och flera förhör hölls med vittnen. Det är för tidigt att säga om de två bränderna har en koppling.

– Det finns saker som talar för det, inte minst tidsaspekten, säger Michael Rystedt, lokalpolisområdeschef, och fortsätter:

– Vi ser mycket mycket allvarligt på det här. Det är helt oacceptabelt.

Branden på polisstationen utreds som grovt sabotage mot blåljusverksamhet alternativt grov mordbrand. Ingen person är misstänkt i nuläget.

Polisens tekniker har påbörjat den tekniska undersökningen. Foto: Marilén Karlsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.