10.000 till de som spöar regerande mästarna

Uppdaterad
Publicerad

Vem kan stoppa Salming? Laget har vunnit Brännbollsyran fyra år i rad och siktar nu på ett femte. Men turneringen har nu satt ett pris på deras huvuden.

Laget Salming har vunnit Brännbollsyran fyra år i rad. Det har gått så långt att turneringen nu ger ut 10 000 kronor extra till de som kan stoppa Salmings dominans. Men laget tar det hela med ro.

– Vi tycker att det är jättekul. Jag tror att det blir en femte vinst i rad eftersom vi sett bra ut i försäsongen. De börjar bli ivriga att utmana oss. Det är väl kul, men jag tror vi tar hem det, säger Johannes Ivarsson i Salming.

Brännbollsyran

Alla lag enade

I filmen som Brännbollsyran producerat dyker flera rivaler till Salming upp för att säga sitt. Bland annat sägs det att fyra år inte kommer bli fem och att Salming inte kan hantera bengalbrännboll. Alla lag säger att de ska stoppa Salming.

Utmanarna sållar sig till de redan över 300 anmälda lagen i årets turnering. I ledningen är man nöjda med antalet anmälda lag och hoppas att turneringen växer ännu mer framöver. Där tror de att saker som Stoppa Salming-kampanjen kan hjälpa till.

– Vi började bli lite less. Sedan vi tog över Brännbollsyran 2013 är det bara Salming som har vunnit. Vi tänkte att vi slänger in lite mer pengar och hoppas att fler folk vill haka på och satsa,  säger brännbollsgeneral Gustav Pettersson.

Vid vinst får Salming pengarna

Vinnande laget får en stor check med texten ”vi stoppade Salming”. Men om Salming skulle vinna i år igen, kommer det hända något annat med checken.

– Då får de ta emot checken och stryka över ”vi stoppade Salming” och istället skriva dit ”ingen stoppade Salming”, säger Gustav Pettersson med ett skratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brännbollsyran

Mer i ämnet