Foto: SVT

Britt-Inger har jobbat 46 år på samma ställe: ”Huvudsaken man trivs”

Uppdaterad
Publicerad

Allt färre lyckas få den åtråvärda guldklockan för lång och trogen tjänst. Men Britt-Inger Thorén går mot trenden. Hon har jobbar på samma arbetsplats i 46 år!

– Jag har aldrig velat byta, säger hon.

Idag jobbar bara fem av hundra anställda så länge att de lyckas få en guldklocka för 25 års trogen tjänst. Britt-Inger Thorén har jobbat hela yrkeslivet på samma arbetsplats. Det har blivit 46 år som undersköterska på kardiologiska avdelningen vid Norrlands universitetssjukhus.

– Jag har trivts jättebra, jag har aldrig känt att jag velat byta jobb, säger Britt-Inger Thorén.

1972 var Britt-Inger Thorén 18 år gammal. Då klev hon in genom dörrarna till kardiologen i Umeå för första gången. 46 år senare jobbar hon fortfarande kvar på samma ställe. För henne har karriär och höga löner aldrig styrt framtiden.

Aldrig gruvat för att gå till jobbet

– Huvudsaken är att man trivs och det har jag alltid gjort. Jag har aldrig gruvat för att gå till jobbet. Vill man ha högre lön ska man byta jobb, men jag har aldrig tänkt så, säger Britt-Inger Thorén.

Om några månader går hon i pension – då har hon uppnått nästan dubbla 25-årsfiranden på jobbet.

Britt-Inger smälte ner det armband hon fick för 25 års tjänst och gjorde den till en ring istället. Foto: SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.