Foto: Johan Everljung/SVT

Dubbeldäckare har kört in i viadukt i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En buss från Skellefteå, som skulle till Umeå, har kört in i en viadukt vid korsningen mellan Morkullevägen och Hermelinvägen i Umeå. Räddningstjänst, ambulans och polis är på plats.

Enligt vår reporter som åkte till  platsen så fanns det passagerare kvar i bussen. Enligt initiala uppgifter från SOS Alarm ska det ha handlat om mellan 15 till 20 personer.

– Den har kört in i första viadukten när man kommer från SVT och kör mot Morkullevägen, säger Johan Everljung reporter på plats.

Vägen stängdes av och det var ett stort räddningspådrag på plats, men nu ska vägen vara öppen igen.

– Bärgare är beställd, säger Maria Linné, kommunikatör på polisen.

Enligt räddningstjänsten fanns det uppgifter om skadade personer, men SOS-Alarm uppger att ingen har behövt föras till sjukhus. Ambulanserna har lämnat platsen.

Enhetschefen för Transdevs trafikledning är på plats för att stötta chauffören. Enligt Anna Levin, pressinformatör på Transdev, var den ordinarie vägen avstängd och då valde föraren att köra en annan väg och det var då olyckan inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.