Bussbolaget beskriver det som ett detektivarbete att hitta chauffören som misstänks ha filmat samtidigt som han körde. Foto: SVT

Chaufför filmade under färd – bussbolaget vet inte vem han är

Publicerad

En busschaufför misstänks ha lagt ut en video på sociala medier samtidigt som han kör. Bussbolaget utreder händelsen men vet fortfarande inte vem chauffören är.

Bussbolagets vd Andreas Olofsson fick under tisdagen se videon som SVT hittat på appen Snapchat. Bussbolaget har konstaterat att bussen som chauffören körde var tom på passagerare – men ser dock ändå allvarligt på händelsen.

– Att det är en tom buss spelar ingen roll. Man ska ha fokus på körningen. Vi har ingen aning om vilken chaufför det är. Det är ett 30-tal chaufförer som kör linjen, säger Andreas Olofsson.

”Viktigt att få veta vem det är”

Bussbolaget beskriver det som ett detektivarbete att hitta chauffören. Bland annat försöker det att hitta vilken buss det handlar om genom en detalj på bussen som syns i videon.

– Det är viktigt för oss att få veta vem det är. Men oavsett om vi hittar den skyldiga eller inte så är det här en påminnelse om att det här inte är okej, säger Andreas Olofsson.

Missbruk av telefon ett vanligt klagomål

Han menar att användning och missbruk av telefon är ett vanligt förekommande klagomål och att de ofta diskuterar detta.

– Det här är ett återkommande problem. Vi får fortsätta prata om det här på förarmöten. Men alla chaufförer vet vad som gäller, säger Andreas Olofsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer