Här filmar busschauffören när han kör – och lägger ut på Snapchat

Publicerad

En busschaufför i Västerbotten misstänks ha filmat samtidigt som han kör och sedan lagt ut videon på appen Snapchat.
– Det är fruktansvärt allvarligt, säger Andreas Olofsson, vd på Skellefteå buss.

Via appen Snapchat gick det att följa bussens färd på en karta. En video publicerades också från färden och lades ut på appen. Skellefteå buss logga syns i videon. Bussbolaget ser väldigt allvarligt på händelsen.

– Det är fruktansvärt allvarligt. Om man kör så här tunga fordon och transporterar människor ska man ha fokus på det man gör. Det finns inga ursäkter att pyssla med annat. Det är helt odiskutabelt och den åsikten delar jag med hela branschen, säger Andreas Olofsson, vd på Skellefteå buss.

Haft diskussioner internt

På Skellefteå buss har man pratat mycket intern om användning av teknisk utrustning vid färd.

– När det handlar om missbruk av teknisk utrustning handlar det sällan om kunskapsbrister utan man struntar helt enkelt i det, säger Andreas Olofsson.

”Skriftlig varning eller uppsägning”

Bussbolaget har totalt 235 anställda. De vet inte vem busschauffören är men ska utreda saken.

– Det blir ett detektivarbete att identifiera chauffören då vi inte vet tidpunkten. Det här hanteras som ett enskilt ärende. Det kan bli fråga om allt från skriftlig varning till uppsägning. Det ska mycket till för att vi ska polisanmäla vår egen personal, säger Andreas Olofsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer