Skellefteå buss ställer in cirka en tredjedel av stadstrafiken på helgerna. Foto: SVT.

Busstrulet fortsätter i Skellefteå – drar ned på helgtrafiken

Publicerad

I måndags gick startskottet för den stora bussomställningen i Skellefteå. Nu meddelar Skellefteå buss att man tvingas dra in på turer i stadstrafiken på helgerna, något som träder i kraft redan imorgon lördag.

När hela den här jätteomläggningen började rulla den 19 augusti fick extrabussar sättas in både för gymnasieungdomar och arbetare vid Rönnskärsverken. Extratrafiken har gett en akut brist på chaufförer som drabbat en del turer i staden de första dagarna.

Nu har Skellefteå buss beslutat att dra ned på antalet turer på helgerna på grund av för få förare och fordon. Beslutet innebär att cirka en tredjedel av busstrafiken ställs in och företaget kan inte utesluta att turer kommer att ställas in även under veckorna.

– Det gäller att vi skyndar långsamt och säkert. Fastän vi har personalbrist kommer vi aldrig att tumma på chaufförernas kör- och vilotidsregler, säger Kristoffer Hedenström, trafikchef på Skellefteå buss, i ett pressmeddelande.

Förhoppningen är att åter kunna gå upp i full volym vid årsskiftet. För aktuella tidstabeller hänvisar bussbolaget till sin hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bussomställningen i Skellefteå

Mer i ämnet