Bussarna som kör gymnasieeleverna blir nu linjetrafik, och då får allmänheten åka med. Foto: SVT

Nya busstider i Skellefteå – igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter alla turer i kollektivtrafikomläggningen i Skellefteå blir det nu återigen ändringar i busstrafiken från och med imorgon.

Det handlar till exempel om att de bussar för gymnasieelever som under hösten gått som beställningstrafik nu blir linjetrafik. I och med det blir det tillåtet även för allmänheten att åka med på de turerna.

Avgångstiderna ändras

Däremot ändras en del avgångstider igen, och därför uppmanar nu Skellefteå kommun alla gymnasieungdomar att gå in på tabussen.nu och kontrollera vilken tid deras bussar går imorgon bitti.

Bussomställningen i Skellefteå

– Vi förstår att det kan vara en del som inte hinner uppmärksamma förändringarna, och det beklagar vi förstås, kommenterar Lena Nilsson som är stabschef vid gymnasiekontoret och fortsätter:

– Förhoppningen i det stora hela är ändå att det nu ska bli bättre när fler får ökade möjligheter att åka buss.

Kan behöva byta buss

Den linjelagda trafiken kommer inte att gå hela vägen till gymnasieskolorna vilket innebär att elever vid Anderstorpsgymnasiet eller Yrkesgymnasiet på Plåtvägen kan behöva byta till stadstrafik för att ta sig till skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussomställningen i Skellefteå

Mer i ämnet