Till vänster syns Elina Wikberg, butikspersonal, och till höger paketberget från julen 2016. Foto: SVT/privat

Butikspersonalen: ”Näthandeln har ökat kopiöst”

Publicerad

På matbutiken i Tavelsjö märks den ökade näthandeln tydligt. Syskonen Elina och Kent Wikberg gör allt i sin makt för att rymma julens paketexplosion.

Butiken är postombud till drygt 1000 hushåll, de tar emot paket från grannbyar som Kassjö, Flurkmark och ibland ända bort till Botsmark.

– Näthandeln har ökat kopiöst de senaste åren, förra året behövde vi bygga om för att vi hade himla ogrejdigt, säger Elina Wikberg.

Planer på att riva vägg för att rymma

Det kommer runt 150 paket om dagen som ska rymmas på ynka 20 kvadratmeter. Kunderna har 14 dagar på sig att hämta paketen och det är tur att de är ivriga, för annars hade butiken gått i taket efter bara två dagar.

– Jag tror inte att det dröjer länge till vi måste slå ut en vägg och skapa 10 kvadratmeter till, fortsätter Elina Wikberg.

”Fantastiskt för oss på landsbygden”

Trots pyssel med att rymma allt så är syskonen positiva.

– För oss ute på landsbygden är det helt fantastisk. Folk behöver inte åka till stan för att hämta paket eller söka varor som vi inte har. Det blir som att vi har ett större utbud på grund av nätet, säger Kent Wikberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.