Foto: Andreas Jakobsson

Byggnad totalförstörd i brand – misstänks vara anlagd

Uppdaterad
Publicerad

En förrådsbyggnad mitt emot busstationen i Lycksele totalförstördes i en brand sent på fredagskvällen. Polisen misstänker att branden är anlagd.

Larmet om branden inkom 21.59 på fredagskvällen. När räddningstjänsten kom fram var byggnaden redan övertänd.

– Det var en förrådsbyggnad, men den sitter ihop med en jaktbutik, så vi inriktade oss på att branden inte skulle sprida sig dit, säger Jan Fransson, räddningschef i beredskap.

Misstänks vara anlagd

Under släckningsarbetet stoppades all järnvägstrafik, strax före klockan 01 hade räddningstjänsten branden under kontroll och järnvägstrafiken kunde släppas på igen.

– Vi har haft folk där hela natten och vi är kvar nu på morgonen och efterbevakar, säger Fransson.

Enligt polisen är brandorsaken i nuläget okänd, men man misstänker att den är anlagd och utreder det hela som mordbrand.

Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

Blossade upp på nytt

Under lördagseftermiddagen inkom ytterligare larm om lågor och att branden blossat upp på nytt. Räddningstjänsten släckte branden igen och har haft koll på den under söndagsnatten- och morgonen.

Räddningstjänsten säger att det inte finns några indikationer på att branden har spridits eller att intilliggande byggnader har skadats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.