Räddningstjänsten är under lördagsmorgonen kvar på platsen Foto: Andreas Jakobsson

Flera anlagda bränder i Lycksele under hösten

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte första gången som bränder anlagts i Lycksele där en byggnad totalförstördes sent på fredags kvällen – räddningstjänsten har larmats dit flera gånger bara i höst.

Det vara inte första gången som räddningstjänsten larmades till kvarteret med den nedbrunna förrådsbyggnaden i Lycksele. Flera gånger under hösten har de fått rycka ut sedan det bland annat eldats inne i byggnaden.

Polisens jourhavande förundersökningsledare kan inte säga om det är exakt den nedbrunna byggnaden som räddningstjänsten fått rycka ut till flera gånger, men han bekräftar att det varit liknande incidenter i området vid flera tillfällen.

– Jag kan bekräfta att det vid flera tillfällen varit liknande incidenter, säger Mats Bruhn, jourhavande förundersökningsledare.

Misstänkt mordbrand

Den tekniska undersökningen av brandplatsen kommer att genomföras efter helgen, trots att brandorsaken inte är fastställd utreds fallet som mordbrand.

– Sannolikheten att det ska börjat brinna på annat sätt är i princip utesluten, menar Bruhn.

Den jaktbutik som ligger intill den nedbrunna fastigheten och som räddningstjänsten lyckades rädda från lågorna skriver att det inte är första gången som bränder har anlagts.

– Ett antal gånger har de tänt på i byggnaden bakom oss som satt ihop med vår del, skriver de i sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.