Lorents Burman (S), kommunalråd, vill utreda centrumbron på nytt. Foto: Pressbild/SVT

Centrumbro ska utredas på nytt – kostar 10 miljoner

Publicerad

Nu ska en centrumbro i Skellefteå utredas igen. Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att avsätta totalt tio miljoner kronor för att konsulter ska ta fram underlag och göra en förstudie inför en ny bro centralt över skellefteälven.

Det handlar enligt socialdemokratiske kommunalrådet Lorents Burman om allt från underlag för nya vattendomar och miljökonsekvensbeskrivningen.

– Förra svängen var detaljplanen det enda som vi färdigställde så nu gäller det att få fram alla andra underlag och det kommer att ta några år innan vi är klara med det, konstaterar Lorents Burman (S), kommunalråd.

Centrumbron i Skellefteå

”Vill veta vad pengarna ska gå till”

Moderaterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet yrkade på återremiss men röstades ner.

– Jag vill veta vad pengarna specifikt ska gå till och tycker det känns som att man ruckar på tidigare principer om att det ska tas inom ramen för budget. Det känns helt enkelt som att socialdemokraterna forcerar i brofrågan, kommenterar oppositionsrådet Andreas Löwenhöök (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Centrumbron i Skellefteå

Mer i ämnet