För vissa blir det hemester – i år igen. Hur blir din sommar? Foto: Christine Olsson / TT

Chatt: Hur påverkar pandemin din semester i år?

Uppdaterad
Publicerad

Det är andra sommaren under coronapandemin, men många har också fått en eller två vaccinsprutor. Trots det kanske semesterplanerna inte riktigt ser ut som de brukar. I chatten nedanför kan du läsa hur personer tänker kring semestern i år.

Hur påverkar pandemin din semester?

Frans • Vi kan inte hälsa på hos mormor och farmor i år heller - varken mamma, pappa eller jag har fått spruta mot covid så att hälsa på i Tyskland går då inte. Vi vill ju inte hamna i karantän. Är ledsen, saknar båda och att se dom på skärm är inte detsamma som att krama om dom. Mamma och pappa har lovat små utflykter, bokat campingstuga nära ett rutschkanebad och jag fick ett badkort till alla utebad i kommunen (och lov om skjuts!!!!) i present. Så jag hoppas på en fin sommar med mycket badväder...

Lennart • Pandemin har ingen som helst påverkan. Alla bär munskydd, vilket gör
att jag slipper.

Sandra Wikström • Jag Kan Leva Normalt

Gertrud Wikström • Inget Alls

E • När man ändå vägrar flyget av klimatskäl, ser semestern ut ungefär som vanligt. Hälsar på släkt och vänner via tåg, buss eller bil.

Anna • Pandemin påverkar inte alls, min semester består, som alltid, av ensamhet i sommarstugan - utan el, vatten och störande ljud. Ska bli ljuvligt!

Göran A • inte så mycket. Den årliga fiskesemestern i Norge blir antagligen inte av i år heller. Blev inget norgefiske i fjol heller.
Blir mer tid till fiskesemester inom rikets gränser i stället.

Hårt besökstryck väntas i Stekenjokk även i sommar: ”I fjol var det katastrof”

Efter fjolårets kaos längs Vildmarksvägen i Stekenjokk väntas nu en ny sommar med rekordstort intresse för fjällen. SVT besökte Stekenjokk för att se hur man förbereder sig inför det väntade besökstrycket. Se videon i artikeln.

Hans lundborg • Vi skall resa norrut vi har husbil dom säger det är många nya husbil ägare hoppar att dom köra den det är inte som personbil hoppas all kör fint i sommar ha en bra sommmar

Fatig • På intet sätt. Jag har aldrig haft råd att åka på semester, inte i år heller. Jag tål av medicinska skäl inte värme heller så att tvingas ta semester i juli är i regel ett enda lidande i värmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.