Foto: SVT

Chefen för ”Sveriges bästa hemtjänst” slutar – fått nog av besparingar

Uppdaterad
Publicerad

Områdeschefen Ann-Sofi Holm Danielsson ville att Vännäs kommun skulle ha ”Sveriges bästa hemtjänst” när hon var med i SVT:s serie med samma namn. Nu väljer hon att säga upp sig på grund av hög arbetsbelastning och för lite resurser.

Ann-Sofi Holm Danielsson har idag ansvar för ett 70 tal anställda och runt 300 brukare. Hon har förståelse för att det måste göras besparingar, men menar att det blir svårt att driva verksamheten framåt när det inte finns tillräckligt med resurser.

– De stora kostnaderna är ju personalkostnader och det är vår viktigaste resurs. Ska man göra besparingar så blir det på personalen som redan har en tung arbetssitutaion.

Socialchefen: ”Kan hålla med henne”

Ulf Norberg är socialchef i Vännäs kommun och tycker att hemtjänsten håller hög kvalitet, men inser att de ökade kraven tär på personalen och att det finns en risk att det går ut över kvaliteten.

– Det är tråkigt att hon slutar, hon har gjort ett fantastiskt jobb. Jag kan hålla med henne om att arbetsbelastningen är hög både för henne och personalen, säger Norberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vännäs

Mer i ämnet