Hör rapparen Cleo om sin graviditetsdepression. Foto: SVT

Cleo om sin graviditetsdepression: ”Fick panikångest och självskadebeteende”

Uppdaterad
Publicerad

När hon förväntades vara som lyckligast var hon som olyckligast. Nu berättar rapparen Nathalie ”Cleo” Missaoui om sin graviditetsdepression.

– Jag kunde sitta helt paralyserad hemma och stirra rakt ut i sex timmar i sträck, och ett totalt kaos i huvudet med väldigt destruktiva, hemska tankar, säger hon i SVT:s Go'kväll.

Cleo, som fick en dotter i januari, berättar att hon först försökte ignorera de jobbiga känslorna under graviditeten. Men hon mådde bara sämre och sämre.

– Jag blev väldigt suicidal. Det gick så långt att jag kunde sitta helt paralyserad hemma och stirra rakt ut i sex timmar i sträck, och ha ett totalt kaos i huvudet med väldigt destruktiva, hemska tankar. 

Go'kväll

– Jag fick panikångestattacker och självskadebeteende. Det påverkade alla och framförallt min sambo, säger Cleo som är tillsammans med artisten Fricky.

Saknar information

När hon ville ta reda på mer upptäckte hon att det inte fanns så mycket information om graviditetsdepression.

– Jag tror att många hört talas om förlossningsdepression men graviditetsdepression känns som något som vi inte pratar så mycket om.

Hör Cleo berätta om hur hon mådde och hur hon tillslut fick hjälp i klippet ovanför

Här kan du se hela Go'kväll

Hit kan du vända dig

Det är vanligt att bli nedstämd under graviditeten eller som nybliven förälder. Vid en depression är du nedstämd nästan varje dag i mer än två veckor.

Sök vård på en vårdcentral, barnmorskemottagning eller bvc om du tror att du har en depression. 

Behöver du hjälp med var du ska söka vård någonstans kan du alltid ringa och få vägledning på telefonnummer 1177.

Källa: 1177

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Go'kväll

Mer i ämnet