Foto: TT

Då beräknas planen lyfta igen

Uppdaterad
Publicerad
På tisdagskvällen kom beskedet att strejken hos SAS var avblåst. I länet beräknas planen kunna lyfta redan under tisdagen.

Efter fyra dygns strejk har nu parterna, flygbolaget SAS och Svensk pilotförening (SPF), enats. Strejken är därmed över. Totalt har 1.000 flygningar ställts in och ungefär 100.000 resenärer drabbats.

– Skönt att det är över, man vet hur många som kommit i kläm, säger Håkan Eriksson, skiftesansvarig på Skellefteå flygplats.

Från Skellefteås flygplats beräknas planet till Stockholm vid 09:50 gå som vanligt.

– Det är inställt ikväll och de första planen imorgon går inte. Men teoretiskt ska vi kunna få upp besättning så att planet klockan 09.50 kan gå till Arlanda, säger Eriksson.

”Stora störningar minst ett dygn framåt”

Morgonens flygningar med SAS från Umeå står fortfarande som inställda på Swedavias hemsida men det står att planet till Arlanda vid 12:55 ska lyfta. Men Swedavias råd till alla resenärer är att först kolla på flygplatsernas eller SAS hemsida för att se om ens flyg går som planerat.
– Ser planet ut att gå – dubbelkolla ändå med kundservice, säger Ulf Wallin på Swedavia

– Det kommer att vara stora störningar minst ett dygn framåt. Det är inte som att trycka på en knapp och allt är igång. Plan och besättningar är på helt fel platser, säger Wallin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Pilotstrejk

Mer i ämnet