Peter fick sin Ida – till slut. Foto: Eva RendlVisa alla (2)
Visa alla (2)

Pilotstrejken strandade bröllopsparet och gästerna – men nu har Peter fått sin Ida

Uppdaterad
Publicerad

Peter Lindström, 30, och Ida Lundquist, 31, hade planerat sitt drömbröllop på den grekiska ön Santorini, tillsammans med 50 gäster. Men när pilotstrejken inleddes vara katastrofen ett faktum – bröllopsparet och gästerna satt fast i Sverige, långt från sitt grekiska paradis. Skulle de tvingas gifta sig i en flygplatsterminal?

Sundsvallsparet hade bokat både kyrka och restaurang på Santorini på tisdagen, mottagningen kostade närmare 100.000 kronor.

– Vi har planerat det här i två år, så att alla gästerna skulle kunna ta sig ned till Santorini. Det skulle vara ett drömbröllop, men nu känns det katastrofalt, sade Peter.

Till Santorini, via Turkiet och Aten

Länge såg det ut som att pilotstrejken skulle rasera allt, men i sista sekunden fick paret plats på ett plan till Turkiet, och kunde därifrån ta sig till Greklands huvudstad Aten, för att till slut nå sin destination: Santorini.

”Känns fantastiskt”

När solen långsamt sänkte sig över det azurskimrande Egeiska havet, fick till slut Peter sin Ida.

– Vi kunde inte önska ett bättre start på vårt liv som gifta. Det känns fantastiskt, säger Peter till SVT Nyheter.

”Ett otroligt vänskapstest”

Av de planerade 50 gästerna lyckades hela 41 stycken hinna till bröllopet. Många av dem fick ta stora omvägar, och anlände till ön utan något bagage. Två av vännerna lyckades ta sig fram tack var en en pilotvän, som tillät en av dem att sitta i cockpit, då resten av planet var fullsatt.

– Det var ett otroligt vänskapstest att se att så många tog sig ner, folk hade ju trots allt en giltig anledning att stanna hemma.

En historia att minnas för alltid

Trots att det var sorgligt att ett par gäster inte lyckades ta sig till ön, så är paret ändå glada över hur den dramatiska situationen utvecklades, och ser fram emot att ha en historia att berätta för resten av sitt liv.

– Ser man tillbaka till den lördagsmorgon då vi satt i en telefonkö till Apollo och fick höra att flyget var inställt, hur förkrossade vi var då, hade vi aldrig kunnat gissa att det skulle utvecklas på det här sättet, och att det skulle bli så himla bra.

Släppa allt och ta det lugnt

Hur kommer ni spendera er första dag som gifta?

– Vi har just vaknat, så vi ska gå iväg på tu man hand och äta en romantisk frukost och utbyta morgongåvor, och bara en riktigt lugn dag. Nu kan vi släppa allt och bara ha en första dag som man och hustru.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Pilotstrejk

Mer i ämnet