– Det var mäktigt och spännande, tyckte Daniel Petterson efter att ha mött skogens konung i I20-skogen.

Daniel stötte på obrydd älg

Uppdaterad
Publicerad

När Daniel Petterson under måndagskvällen var påväg hem efter ett träningspass på I20-området stötte han på en synnerligen orädd älg. – Det var mäktigt och spännande, säger han.

– Det var flera som stannade och tittade efter vägen, men älgen reagerade eller brydde sig knappt om att vi var där, säger Daniel Petterson.

Daniel var på I20-området för att träna under måndagskvällen. På sin väg hem såg han att en älg stod nära stigen. På håll spanade han och började fota.

Älgar i Västerbotten

– Allt fler började röra sig efter stigen men jag upplevde aldrig att älgen var aldrig på sin vakt. Sen kunde man börja röra sig närmare och närmare, säger han.

Bara sett genom bilrutan

Som bäst stod Daniel fem meter från älgen, en mäktig upplevelse, menar han.

– Den var kvar i drygt 20 minuter innan den gick in i skogen igen. Det var mäktigt och spännande att få se. Annars har man bara sett älg genom bilrutan, det här var annorlunda, säger Daniel Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Älgar i Västerbotten

Mer i ämnet