Foto: Nicolina Eriksson, SVT

David Åhman tillbaka i skolbänken efter OS-bragden

Uppdaterad
Publicerad

IKSUs 16-åriga beachvolleystjärna David Åhman vann förra veckan guld i ungdoms-OS i Argentina. Nu är han återigen tillbaka i Umeå där han under måndagen firades bland klasskamraterna.

– Det är jätteskönt att ha folk som hjälper en på vägen och stöttar en, säger David Åhman.

Det har knappt gått en vecka sedan Umeås stjärna David Åhman och lagkamraten Jonatan Hellvig, Lidingö, kammade hem ett svenskt guld i beachvolley under ungdoms-OS i Argentina. Nu är David Åhman tillbaka i Västerbotten och skolbänken, efter en guldresa han sent kommer glömma.

– Det är helt overkligt, man kan inte förstå det. Det har inte riktigt landat än, men det är jättekul, säger en uppspelt David Åhman.

– Det har varit en dröm att spela OS och nu när vi vann, det är helt sjukt.

Firades av vänner

Under sin första skoldag sedan hemkomsten firades han av sina klasskamrater på Dragonskolan i Umeå. Det bjöds på tårta dekorerad med OS-ringar och hemmabakat gofika eleverna själva gjort.

– De hade bakat åt mig. Jag fick en jättegod tårta och chokladbollar. De har även grattat mig, det känns jättekul, säger David Åhman efter lite fika.

Vad betyder stödet som du får från dina klasskamrater och vänner?

– Det betyder jättemycket för att verkligen orka träna och spela. Det är jätteskönt att ha folk som hjälper en på vägen och stöttar en, berättar Åhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.