Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vad fysioterapeuten Pontus Nilsson möter vid ett hembesök när han hemvårdar postcovidpatienter i Skellefteå. Foto: Patrik Samuelsson SVT

De hemvårdar postcovidpatienter i Skellefteå: ”Många har minnes- och koncentrationssvårigheter”

Uppdaterad
Publicerad

Hemteamen på Skellefteå lasarett besöker i vanliga fall ortoped- och strokepatienter. Men de senaste tio veckorna har de även hjälpt postcovidpatienter.

– Jag slogs av att det var så många som hade minnesvårigheter och koncentrationsvårigheter, säger arbetsterapeuten Jeanette Carlsson.

Sjuksköterska, kurator, arbetsterapeut och fysioterapeut utgör det team där Jeanette Carlsson och Pontus Nilsson ingår, något som P4 Västerbotten var första med att berätta.

Vad som möter dem vid ett hembesök kan du se i klippet.

Teamet är det enda i Västerbottens län som gör den här typen av hembesök. Sedan tidigare finns i Skellefteå hemteam för ortoped- och strokepatienter. Men när även personer med covid-19 behöver hjälp får en del andra vänta på sin rehabilitering.

– Det går så otroligt upp och ner just nu så det är svårt att säga hur stort behovet kommer att vara, säger arbetsterapeut Jeanette Carlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet