Simon Miderfjäll på Andersersgarden hjälper företag att hitta bostäder åt sina medarbetare. Foto: SVT

De letar hus att hyra åt företag i Umeå: ”Jättehögt tryck just nu”

Uppdaterad
Publicerad

Trycket på bostadsmarknaden är högt i Skellefteå och Umeå som satsar på expansion. Företag tvingas ta hjälp för att hitta bostäder att hyra till medarbetarna, bland annat hyr man många villor av privatpersoner.

– Det är billigare för företagen att hyra en stor villa än att hyra flera hotellrum, säger Simon Miderfjäll, ekonomiansvarig på Andersersgarden som hjälper företag att hitta bostäder.

När pappersbruket i Obbola ska få en ny pappersmaskin krävs mer arbetskraft och fler jobbtillfällen skapas, men det är desto svårare att hitta någonstans att bo.

– Det är ett jättehögt tryck just nu, bara idag har det kommit 20 personer som är intresserade av att bo hos oss, säger Simon Miderfjäll.

Uppmanar att hyra ut sitt hus

Förutom en egen fastighet som företaget hyr ut, hyr de även sommarstugor och villor av privatpersoner – vilket är en bra möjlighet för dessa att tjäna lite extra.

– Det är viktigt att följa alla regler kring uthyrning men bortsett från det kan man på några månader få in en bra slant. Är man i läget att sälja sitt hus skulle jag absolut överväga att hyra ut det, säger Simon Miderfjäll.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.