Foto: SVT.

De vill hjälpa äldre och sjuka om smittan slår till

Uppdaterad
Publicerad

Nils Widerberg och Geneviève Bask i Storuman erbjuder sig att hjälpa till nu när coronaviruset sprids.

Kompisgänget kan hjälpa till med att handla eller gå ärenden.

– Vi vill vara en hjälpande hand, säger initiativtagarna.

Initiativ tas nu på flera håll att hjälpa äldre och sjuka med att gå ärenden eller handla. I Storumans kommun har ett par kompisar sträckt ut en hand för att hjälpa till och nu trillar förfrågningar in.

– Senast idag var den en äldre som hörde av sig till mig som kan behöva lite hjälp här framöver säger Geneviève Bask, en av initiativtagarna i Storuman som vill finnas där lite extra som medmänniska i coronatider.

Coronaviruset i Västerbotten

Hoppas kunna lugna oroliga

– Vi tänkte att vi ville vara en hjälpande hand. Vi kan hjälpa till att handla och kanske lugna de som är oroliga, säger Geneviève Bask, 24 år, som tillsammans med sin kompis Nils Widerberg tagit initiativet på orten.

Runt om i landet finns liknandet initiativ som går under #DinGranneHär.

– Vi har skrivit i en lokal grupp på Facebook för att nå många och initiativet har tagits väl emot. Det är fler som vill hjälpa till, säger Geneviève Bask till SVT Nyheter Västerbotten.

Foto: SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet