Foto: SVT

Den misstänkte mannen förnekar brott

Uppdaterad
Publicerad

Den äldre kvinnan som hittades död i ett soprum i Norsjö undersöks nu av rättsläkare. Advokaten för den anhållne mannen säger till SVT Nyheter att hennes klient förnekar brott.

Det var på lördagseftermiddagen som en äldre kvinna påträffades död i ett soprum i Norsjö. Kvinnan hade skador på kroppen och omständigheterna gör att polisen misstänker mord. Vid 15-tiden på söndagen så gick polisen ut med att de hade gripit en man.

– Mannen sitter nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Vi fortsätter arbetet i Norsjö, vi vill veta så mycket som möjligt om händelsen innan häktningsförhandlingen som senast kommer hållas på onsdag. Vi vill se vad som talar för och emot mannen, säger Peder Jonsson, presstalesperson.

Kvinna hittad död i Norsjö

Kroppen ska undersökas

Mannen som enligt polisen är hemmahörande i den norra länsdelen har förnekat brott i polisförhören. Kvinnans kropp ska nu undersökas av rättsläkare. Det är det andra mordet på kort tid i Norsjö.

– Det har hänt mycket i Norsjö den senaste tiden, men Norsjöborna behöver inte vara rädda, säger Peder Jonsson.

Polisstationen håller öppet på måndag så allmänheten kan lämna tips.

LÄS MER: Man anhållen – misstänks ha mördat kvinna i soprum

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna hittad död i Norsjö

Mer i ämnet