Banchefen Roland ”Mikro” Åström avled hastigt under måndagen. Foto: SVT arkiv

Dödsfall skakar rally-VM i Umeå – banchefen Roland ”Mikro” Åström hastigt avliden

Uppdaterad
Publicerad

Roland ”Mikro” Åström, banchef för Svenska rallyt i Umeå och en välkänd profil i Västerbotten, har hastigt avlidit.

Beskedet nådde Rally Sweden under måndagsförmiddagen.

– Han var hjärtat i hela tävlingen. Det kom som en överraskning, säger Patrick Johansson Styffe, presstalesperson för Rally Sweden.

Roland ”Mikro” Åström är en välkänd profil i Västerbotten och kittet i Vännäs MK. Han har varit ansvarig för bandragningen för Svenska rallyt som invigs i Umeå på onsdag.

– Det är han som tagit fram hur sträckningen för rallyt ska gå. Han har haft en central roll i arrangemanget, han har koll på vägarna och plogningen och massa annat, säger Patrick Johansson Styffe.

Svenska rallyt

Tävlingarna i Umeå kommer att köras som planerat.

– Hans jobb med tävlingen är klart, men att han som person är borta är ett stort tapp. Vi förlorar mycket erfarenhet. Jag är mer orolig för personalen. Han är känd av alla här, en ikon och en eldsjäl. Han saknas av väldigt många personer, säger Johansson Styffe.

Svenska rallyt vill inte kommentera dödsfallet mer av hänsyn till anhöriga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet