Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Våldtäktsdömd Skellefteåbo misstänks för nya sexbrott i väntan på straff

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern häktas misstänkt för två fall våldtäkt mot barn. Så sent som i december 2019 dömdes han för flera fall av våldtäkt men överklagade då domen.

Det är i väntan på en ny rättegång som mannen, hemmahörande i Skellefteåtrakten, misstänks ha begått de båda gärningarna. I mitten av december 2019 dömdes han till 1 år och 6 månaders fängelse för en rad olika sexbrott däribland våldtäkt.

Under måndagen häktades mannen som återigen misstänks för nya sexbrott. Den här gången gäller det två fall av våldtäkt mot barn som ska ha ägt rum så sent som i mitten av februari i Skellefteå kommun.

Som skäl för häktningen menar åklagaren att det finns risk för att mannen avviker eller försvårar utredningen. Man gör också bedömningen att det finns en risk att den misstänkte mannen fortsätter att begå brott.

Senast den 23 mars ska åtal väckas i fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.