Det var i juli i centrala Skellefteå som händelsen ägde rum. Mannen högg då en annan man i magen med en kniv i centrala Skellefteå Foto: Polisen/SVT

Döms till två års fängelse efter knivhugg

Uppdaterad
Publicerad

Den 42-årige man som i juli högg en annan man i magen i Skellefteå döms nu till fängelse för grov misshandel.

Det var i juli i centrala Skellefteå som händelsen ägde rum. Mannen högg då en annan man i magen med en kniv i centrala Skellefteå. Den knivhuggne mannen fick då skador i buken, dessa var inte livshotande.

Åklagaren Marie Andersson yrkade under rättegången att mannen i första hand skulle fällas för försök till mord.

Tingsrätten menar däremot att det finns rimligt tvivel om att 42-åringen varit likgiltig inför konsekvenserna av sina handlingar. Därför fäller de honom istället för grov misshandel.

Gömde kniven på ett tak

Han döms till fängelse i två år och tre månader samt att betala 53 850 kronor i skadestånd till den knivhuggne mannen.

En annan man stod samtidigt åtalad för grovt skyddande av brottsling eftersom han misstänks ha tagit kniven från brottsplatsen och gömt den på ett tak. Han döms nu till fängelse i ett halvår för skyddande av brottsling samt egenmäktigt förfarande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.