Socialchef Gaby Bisping hoppas att ett trygghetsboende kan göras i ordning redan under 2020. Foto: SVT

Dorotea undersöker behovet av trygghetsboende

Publicerad

Dorotea kommun undersöker nu hur stort behov kommunen kommer att ha av trygghetsboende framöver. Det är klart att trygghetsboende ska byggas, men kommunen är lite osäker på hur många platser som behövs.

Dorotea kommunstyrelse och Doroteabostäder har beslutat att inrätta ett trygghetsboende i kommunen, som ett komplement till de seniorboenden som finns. Men man är lite osäker på hur stort behovet är och gör nu en undersökning bland kommunens medborgare.

–  Vi vill höra vad den lite äldre befolkningen tycker och tänker och jag hoppas att även de i medelåldern vågar tänka på hur de vill ha det, säger socialchef Gaby Bisping.

I ett trygghetsboende är tanken att det ska finnas gemensamma lokaler och aktiviteter och även tillgång till en trygghetsvärd som kan hjälpa de boende med stöd och aktiviteter. Bisping hoppas att ett trygghetsboende kan göras i ordning redan under i år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer