Kassaskåpskupp i centrala Umeå

Uppdaterad
Publicerad

På måndagsmorgonen har dubbla inbrott uppdagats i centrala Umeå. Det är en butik och en restaurang som under natten utsatts. I båda fallen har tjuvarna försökt ta sig in i kassaskåpen men fått lämna tomhänta.

Det är en klädbutik vid Renmarkstorget, samt en restaurang vid Rådhustorget som under natten utsatts för inbrott. I klädbutiken har en eller flera tjuvar försökt att ta sig in i kassaskåpet utan att lyckas.

När det gäller restaurangen har man lyckats ta sig in i kassaskåpet men där ska det inte funnits något att stjäla.  Polisen misstänker att det är samma person eller personer som ligger bakom de bägge inbrotten.

– Tillvägagångsättet har varit likadant vid bägge inbrotten, det är bara kassaskåpen man varit ute efter, säger Maria Linné, kommunikatör vid polisen.

Under morgonen har brottsplatsundersökningar genomförts på bägge platser. Polisen är intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser under natten som kan ha med inbrotten att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.