Foto: SVT

Efter butiksinbrottet i fjällen – fallet tas upp i riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Nu reagerar också politikerna i frågan kring inbrottet på Handlar'n i Klimpfjäll där det dröjde tio timmar innan polisen kom till platsen. Det är Centerpolitikern Helena Lindahl som tänker lyfta frågan i riksdagen med en fråga till inrikesminister Morgan Johansson.

– Jag tycker att det är helt oacceptabelt att man ska behöva vänta på polisen i tio timmar när det har varit inbrott, säger Helena Lindahl (C), som själv bor på landsbygden i Gumbodahamn utanför Robertsfors. Hon fortsätter:

– Landsbygdens folk betalar lika mycket i skatt som alla andra och bör också få känna samma trygghet som alla andra.

LÄS MER: Ägaren kritisk till polisens agerande

Tar upp fallet med inrikesministern

Hon tänker nu ställa en fråga till inrikesminister Morgan Johansson om det här fallet och om det är acceptabelt att det ska dröja så länge innan polisen kommer och vad regeringen ska göra åt det hela.

– Man har lovat länge nu att det ska vara samma service på landsbygden, men det händer inte så mycket. Det här handlar inte om att det är för långa avstånd, för det har vi alltid haft. Det handlar om att det är för lite poliser. De poliser som finns gör så gott de kan, men de är alldeles för få för att det ska gå upprätthålla servicen i glesbygden, säger Helena Lindahl (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.