Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det känns bättre med plusgrader för då fryser man inte lika mycket” – hör några Umeåbors känslor kring kommande väderomslaget. Foto: Anna Bergman/SVT

Efter extremkylan väntas nu plusgrader: ”Tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera dagar av extrem kyla i Västerbotten väntas nu ett rejält temperaturomslag med plusgrader på tisdag. Men värmen välkomnas inte av alla:

– Tråkigt, konstaterar Mio Isenrot.

Både Mio Isenrot och Yasmine Kindlund hade velat behålla en kall, fin vinter ett tag till.

– Men det är som det är i Umeå, vi får räkna med vintrar med plusgrader, konstaterar Yasmine Kindlund.

Hör i klippet ovan vad de och andra Umeåbor tycker om de annalkande plusgraderna – och vad de kommer att göra när vargavintern nu släpper sitt grepp om Västerbotten.

Nu blir det varmare – vad är det första du gör då?

Pinnat inlägg

Extremkylan har hållit sitt grepp om norra Sverige hela veckan - nu väntas ett kraftigt väderomlag och plusgrader. Vad tänker du om att värmen kommer tillbaka? Vad är det första du gör? Dela med dig i vår chatt!

Ove • Finns något som heter trettondagsblian, den ska komma. Dagens generation känner väl inte till den. Nu är ju allt klimatets fel.

Anne • Tungt jobb för snöskoguider. Hade turer med 33, 35, 37 och 39 minusgrader i veckan. Nu väntas blötsnö som klumpar till is under snöskorna. Känns som onödigt jobbigt. Bäst med 5-15 minusgrader om man får önska sig bra vinterväder =)

Mimmi • Första tanken är ånej, det blir glashalt! Och sen puckelpist på trottoar och väg! Skulle tycka bättre om en stabil vinter med -10 - -15 grader och sedan stabil vår där snön smälter jämt och stadigt. Hatar det här upp och ner vädret - svårt att klä sig, ofta kommer blåst och snö efter väderomslag, och uteaktiviteter är bara att glömma.

Klas Viklund • Tack för lite värme jag behöver reparera traktorn

Af • Härligt 👍

Herr Nilsson • Plusgrader är uschgrader....

Danne • Sååå skönt att det är över, längtar!! Äntligen kan man vara ute igen utan att dö.

jkl • Jag vill ha vinter. Älskar kyla.

Krister • Hellre kallt än cykler med tö och frys. Finns inget "roligare" än ett tunt lager smältvatten ovanpå blank-is. Låt vintern få vara kall tills den är över.

Carina • Trist med plusgrader. Blir halt. Fram med broddarna och gå långsamt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.