Polisen utreder fortsatt fyndet utanför Skellefteå som mord. Foto: SVT

Efter fyndet i Kåge – resten av kroppen funnen

Uppdaterad
Publicerad

Nu har polis hittat resten av kroppen tillhörande den kroppsdel som hittades utanför Skellefteå i slutet av sommaren.

Kroppsdelen hittades i ett skogsparti utanför Kåge och i början av september hade polisen identifierat kroppsdelen. Den tillhörde en man som försvann i december 2018.

David Helgesson, chef vid polisens grova brott-avdelningen i Umeå, bekräftar nu att sökinsatserna i skogsområdet resulterat i ytterligare fynd.

– Vi har fortsatt göra sökningar i området. Vi har hittat kvarlevorna av en mansperson på en fyndplats i nära anslutning till de tidigare platserna vi sökt på. Det är samme man som anmäldes försvunnen 2018, berättar David Helgesson.

Gjorde flera fynd

Polisen utreder fortsatt fyndet som mord.

– Vi har inte ändrat rubriceringen eftersom vi inte har fått svar på alla frågor. Vi har ingenting i nuläget som direkt pekar mot mord och misstanken har inte stärkts. I samband med fynden så hittades även tillhörigheter som vi vill gå igenom, säger David Helgesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.