Garaget som polisen gick in i är det andra från höger. Foto: Privat.

Efter garagetillslaget – flera anhållna av polisen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen gjorde polisen ett tillslag mot ett garage på Korpralsvägen på Teg i Umeå. Nu meddelar man att fyra personer sitter anhållna misstänka för brott mot vapenlagen och narkotikabrott.

Redan under tisdagseftermiddagen anlände polisen till platsen. Vid 21.30-tiden var de fortfarande kvar och arbetade. Ett vittne berättade för SVT att två polisbilar kom till Teg där de sökt igenom garaget.

– Samtidigt som polisen var i garaget satt det tre personer på grusgången utanför, sade personen till SVT då. 

Gärningsmännen kända av polisen sedan tidigare

Nu meddelar polisen att man anhållit fyra personer i samband med tillslaget. Personerna är mellan 20-40 år gamla och samtliga är tidigare kända av polisen.

De misstänks nu för brott mot vapenlagen och narkotikabrott, men mer än så vill inte polisen gå ut med i nuläget.

– Det hela är fortfarande under utredning, säger Markus Isacsson, kommunikatör vid RLC Nord.

Vapen och ammunition har beslagtagits

Enligt Västerbottens-Kuriren ska narkotikan som polisen kommit över vara av normalgraden och samtliga fyra misstänks för narkotikabrott genom överlåtelse. Dessutom ska polisen funnit skjutvapen i garaget.

– Det handlar om flera vapen, vapendelar och ammunition, säger Jari Kiemunki, jourhavande förundersökningsledare på polisen, till VK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.