Foto: SVT.

Efter larmet om arbetsmiljön – så jobbar Sorsele kommun vidare

Publicerad

Just nu sammanställs de enkäter om arbetsmiljön som personalen i Sorsele kommunhus skickat in. Efter larmen om bland annat härskartekniker och bristande kommunikation så ska det nu tas fram en handlingsplan.

SVT har tidigare berättat om larmet inifrån kommunhuset i Sorsele som gäller arbetsmiljön. Enkäter skickades ut till alla anställda som skulle få tycka till och de svaren ska nu analyseras. Det är Sorseles tillförordnade kommunchef Simon Sundström som håller i arbetet.

– Vi har en hög svarsfrekvens och det är jättebra att många svarar. Annars hade vi haft gråzoner i kartläggningen, säger Simon Sundström.

Möte till veckan

På måndag kommer resultaten att diskuteras i Sorsele kommuns ledningsgrupp, sedan ska man försöka ta fram en handlings- och åtgärdsplan.

– Först måste vi identifiera vilka brister som finns i arbetsmiljön. Men vi vill inte ha en långbänk, vi vill ha en färdig plan ganska snart, säger Simon Sundström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer