Efter ockupationen: Vill ha ny vårdcentral

Uppdaterad
Publicerad

Dorotea hoppas på ett nybygge tillsammans med landstinget när nu samarbetet om vårdplatserna drar igång.
– Ett nybygge med vårdcentral och äldreboende är den bästa lösningen, säger Mats-Erik Westerlund, kommunstyrelsens ordförande.

Landstinget och kommunen har kommit överrens om att flytta vårdplatser från Bergvattengården till sjukstugan. Nu börjar rekryteringen av de omkring 15 nya tjänster som måste till för detta. Steg två som också börjar förhandlas om är hur det ska se ut i Dorotea om 4-5 år när det gäller sjukvården.

– Vi har 17 dementa i kommunen som behöver plats. Vi hoppas på ett nybygge. Det skulle kunna spara mycket både för landstinget och för kommunen säger Mats-Erik Westerlund, Dorotea kommunlista och kommunstyrelsens ordförande.

”Billigt att låna”

– Kan vi också sedan få plats för kommunens matproduktion där skulle det underlätta ännu mer. Vi behöver nya lokaler också för detta, menar Westerlund.

Förhandlingen mellan landstinget och Dorotea kommun beräknas ta cirka ett år innan de hittat en långsiktig lösning.

– Det är billigt att låna just nu. Vi borde slå till. Det skulle bli bra för Dorotea med ett nybygge där vårdcentral, äldreboende och matproduktion kunde samlas under ett tak, hoppas Mats-Erik Westerlund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Doroteaupproret

Mer i ämnet